_DSC5580

Nyfiken på förskolan? Välkommen på visning

Står ni i kö eller funderar ni på att ställa er i kö till förskolan I Ur och Skur Mullebo? Vi bjuder in intresserade föräldrar på visning cirka en gång i månaden. Ingen förhandsbokning krävs.
Varmt välkomna!

Kommande visningar:

(kommer snart att uppdateras med höstens datum)

Detta kan hända under året information kommer när det närmar sig.


Besök gärna vår Facebook-grupp

Läs mer om Lötkärrsskolan här.

Läs mer om I Ur och Skur-pedagogiken här.

Läs mer om vår förening här.


Låt barnen leka

Ska vi skydda barnen till varje pris får vi i stället inaktiva barn med andra konsekvenser för hälsan, skriver psykologen och pappan Per Höglund i Expressen. Läs texten här._dsc4767

Naturen förbättrar inlärningen

Natureplay är en ny dokumentär av en dansk och en amerikansk filmskapare som jämför den amerikanska skolans resultat- och provinriktade inlärning med en skandinavisk modell som anses vara ”naturbaserad” och mer framgångsrik. Läs mer och se trailern här.


Barn som vistas ute lär sig hållbarhet

Ny forskning visar att barn som vistas regelbundet i naturen utvecklar en större empati för det som är levande. De har också lättare att förstå vad naturresurser och miljöförstöring innebär, begrepp som är viktiga för att lära sig om hållbar utveckling.


Outdoor learning är stort utomlands – men i Sverige ligger vi efter

Bättre skolresultat, ökad koncentration och friskare barn med lektioner i det fria. Ändå är utomhuspedagogik inte obligatorisk i svensk lärarutbildning.
– Här handlar skoldebatten så mycket om läraren i klassrummet, tycker Anders Szczepanski, på Linköpings universitet.
Läs artikeln på SvD.


Staket skapar ingen trygghet

Vad innebär ordet ”trygg” när vi talar om barns utemiljöer? Hur skapas en säker skolgård som fortfarande känns inspirerande och lekfull? Skolgårdsutvecklarna Torbjörn Wrange och Emma Crawley menar att vi måste se bortom EU-standard och börja fokusera på barnens egen riskbedömning. Men då krävs kunskap och kommunikation. Läs om forskningen här.