NU är skolvalet över för i år och Lötkärrsskolan har spännande nyheter! Friluftsfrämjandet I Ur och Skur Utveckling har från och med februari tagit över verksamheten från föräldrakooperativet. En bra skola blir ännu bättre!


_DSC5580

Nyfiken på förskolan? Välkommen på visning

Står ni i kö eller funderar ni på att ställa er i kö till förskolan I Ur och Skur Mullebo? Vi bjuder in intresserade föräldrar på visning cirka en gång i månaden. Ingen förhandsbokning krävs.
Varmt välkomna!

Kommande visningar:
Onsdag 7/2 kl 9.30
Torsdag 8/3 kl 9.30
Onsdag 11/4 kl 9.30
Onsdag 16/5 kl 9.30

 

Detta kan hända under året information kommer när det närmar sig.


Skärmavbild 2017-09-28 kl. 18.47.08

Skolans elever säljer fika för att samla in pengar till klassresan i slutet av åk 3.

Vill ni sälja bokar ni en plats, ni står själva för försäljningen. Det finns ett begränsat antal bord att låna, så ni som har bord ta gärna med eget.

Loppisen kommer att hållas utomhus, i sann I Ur och Skur anda. Fåtal platser med tak finns.

Ni anmäler er senast: Datum för 2018 ej fastställt.

Ni kan sätta upp bord from kl 8.30.

Glöm ej växel eller lapp med ett swishnummer.

Plats:
Kardborrevägen 1, Vendelsö


Mulleboloppet2017

Foto: Petter Ekbäck

Mulleboloppet – en succé!

Mulleboloppet i söndags kan vi nog kalla en succé. Stort tack till alla som kom och sprang i solskenet. Och stort tack till alla som var med och roddade, före, under och efter.
Tyresta undrade också redan nu om vi ville vara med på Tyrestadagen nästa år igen.


Anmäl dina barn till Mulleboloppet  ett familjärt löplopp för barn upp till 9 år över de vackra ängarna vid Tyresta Nationalpark.
2018 års lopp går av stapeln: Datum ej fastställt. Loppet är gratis.

Läs mer och anmäl dig på mullebo.se/mulleboloppet


Lediga platser på Lötkärrsskolan

Vår skola är från förskoleklass till årskurs 3 och nu kan vi erbjuda lediga platser. Skolans fokus ligger på små klasser med arbetsro, äventyr samt naturen som inspiration till bättre inlärning.

Vill du veta mer eller komma på ett studiebesök? Kontakta rektor@mullebo.se eller ring 0722 53 66 07.

Vill ni komma i kontakt med föräldrakooperativets styrelse mejlar ni till styrelsen@mullebo.se

Besök gärna vår Facebook-grupp

Läs mer om Lötkärrsskolan här.

Läs mer om I Ur och Skur-pedagogiken här.

Läs mer om vår förening här.


Låt barnen leka

Ska vi skydda barnen till varje pris får vi i stället inaktiva barn med andra konsekvenser för hälsan, skriver psykologen och pappan Per Höglund i Expressen. Läs texten här.


loppis-fb

Mullebos årliga loppis

Dag ej ännu beslutad klockan 9 till 12 kan du komma till oss och sälja eller fynda barnkläder, leksaker och sportartiklar.

Elever i skolan kommer att sälja fika för att samla in pengar till klasskassan som ska gå till en utflykt i slutet av årskurs 3.

För att sälja behöver ni boka en plats, ni står själva för försäljningen. Det finns ett begränsat antal bord att låna, så ni som har bord ta gärna med eget.

Loppisen kommer att hållas utomhus, i sann I Ur och Skur anda. 10 procent av vinsten kommer att gå tillbaka till föreningens gemensamma aktiviteter.

Ni anmäler er senast . Det kan vara bra för er som säljer att ha växel med er, Swish kan också vara smidigt.

Plats:
Kardborrevägen 1, Vendelsö


Mulleboloppet_huvudbildska%cc%88rmavbild-2016-10-05-kl-10-35-22

Det allra första Mulleboloppet blev en succé med över 100 glada springande barn – och en hel del springande vuxna också. Den ägde rum söndagen den 18 september i Tyresta Nationalpark för barn 0-9 år. Loppet var gratis. Foto: Ulf Grünbaum.


_dsc4767

Naturen förbättrar inlärningen

Natureplay är en ny dokumentär av en dansk och en amerikansk filmskapare som jämför den amerikanska skolans resultat- och provinriktade inlärning med en skandinavisk modell som anses vara ”naturbaserad” och mer framgångsrik. Läs mer och se trailern här.


Barn som vistas ute lär sig hållbarhet

Ny forskning visar att barn som vistas regelbundet i naturen utvecklar en större empati för det som är levande. De har också lättare att förstå vad naturresurser och miljöförstöring innebär, begrepp som är viktiga för att lära sig om hållbar utveckling.


Outdoor learning är stort utomlands – men i Sverige ligger vi efter

Bättre skolresultat, ökad koncentration och friskare barn med lektioner i det fria. Ändå är utomhuspedagogik inte obligatorisk i svensk lärarutbildning.
– Här handlar skoldebatten så mycket om läraren i klassrummet, tycker Anders Szczepanski, på Linköpings universitet.
Läs artikeln på SvD.


Staket skapar ingen trygghet

Vad innebär ordet ”trygg” när vi talar om barns utemiljöer? Hur skapas en säker skolgård som fortfarande känns inspirerande och lekfull? Skolgårdsutvecklarna Torbjörn Wrange och Emma Crawley menar att vi måste se bortom EU-standard och börja fokusera på barnens egen riskbedömning. Men då krävs kunskap och kommunikation. Läs om forskningen här.